VÄLKOMMEN TILL FAQ-SIDAN


OM FLEXVIEW

ANVÄNDNING

PRODUKTER

FLEXVIEW APP / WIFI HUB


Här finner du vanliga frågor och svar relaterat till Flexview belysningssystem. Vi arbetar ständigt med att förbättra FAQ-sidan genom att komplettera med nya relevanta frågor och svar. Hittar du inte det du söker i denna FAQ, i vår guide om Flexview eller på respektive produktsida är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så besvarar vårt trevliga och kunniga team din fråga.


OM FLEXVIEW

Du kan ställa in alla färger och nyanser i spektrumet med undantag svart, grå och brun färg då dessa färger inte kan skapas med ljus.

Ja, det är möjligt. Alla Flexview's ljuskällor kan även skapa vitt ljus. Beroende på ljuskälla kan det vita ljusets färgtemperatur antingen regleras och anges då i ett Kelvin-intervall eller ha en fast färgtemperatur och anges då i ett fast Kelvin-värde. Detta specificeras på respektive produktsida.

Flexview-systemet använder sig av standardiserad krypterings- och autentiseringsteknik för att säkerställa att obehöriga inte kan få tillgång. Dataintrång kan endast ske om en enhet på det trådlösa nätverk hackas för att skicka kommandon internt till Flexview-systemet. Det betyder att det finns en mycket liten risk om ditt hemnätverk är ordentligt skyddat. Kontakta din internetleverantör om du vill vidta åtgärder för att skydda ditt hemnätverk.


ANVÄNDNING

Om du eller någon annan har epilepsi eller är ljuskänslig bör du rådfråga läkare innan du utsätter dig för blinkande ljuskällor.

Detta sker omedelbart likaså övriga funktioner och ljusinställningar.

Ja, det är möjligt. Du kan dock inte styra belysningen utan enbart tända och släcka ljuset. Användning av vanliga dimrar rekommenderas inte då dessa kan skada ljuskällorna permanent och räknas som handhavandefel vilket inte täcks av garantin.


PRODUKTER

Ja, det är möjligt. Flexview erbjuder flera sockel-typer som du enkelt kan byta ut dina befintliga lampor mot.

På respektive produktisda specificeras om produkter är avsedd för användning inomhus eller utomhus samt dess kapslingsklass (IP-klass). Läs mer om kapslingsklasser på Elsäkerhetsverkets hemsida.

Ja, alla våra ljuskällor är baserade på LED-teknik vilket innebär att de använder betydligt mindre energi jämfört med konventionella ljuskällor.

Ja, varje ljuskälla memorerar automatiskt din senaste ljusinställning och lyser upp i samma sken när du tänder belysningen.

Nej, Flexview's produkter är specifikt utvecklade endast för Flexview belysningssystem.


FLEXVIEW APP / WIFI HUB

Flexview-systemet stöder alla Apple-enheter som körs på iOS 8.0 eller senare samt alla enheter som körs på Android 4.1 eller senare.

Ja, kommunikationen mellan din enhet och WiFi Hubben kräver en trådlös förbindelse, antingen via det trådlösa hemnätverket eller 3G/4G-anslutning. Ibland kan det hända att du inte har någon trådlös täckning, då kan det vara praktiskt att även ha en av våra andra smarta styrenheter Flexview fjärrkontroll eller kontrollpanel till hands för att styra belysningen.

Ja, det är möjligt. Ladda bara ner Flexview-appen på varje enhet du vill styra dina lampor med och sök sedan efter länkad WiFi Hub. Tänk på att enheten måste vara ansluten till samma trådlösa nätverk som WiFi Hubben vid första sökningen.

Det är alltid möjligt att släcka eller tända lamporna via den vanliga strömbrytaren. Det kan i detta fall vara praktiskt att även ha en av våra andra smarta styrenheter Flexview fjärrkontroll eller kontrollpanel till hands för att styra belysningen.

Ja, det är möjligt. Det enda du behöver göra är att först länka dina WiFi Hubbar med respektive trådlösa nätverk och belysning. Välj sedan från listan i appen vilken WiFi Hub du vill använda för att styra respektive belysning. Detta kan vara praktiskt om du exempelvis vill kunna styra belysningen både i hemmet och på jobbet med samma Flexview-app.

Detta sker för att påminna dig om att Flexview-appen måste köras i bakgrunden för att dess passiva funktioner ska fungera som exempelvis timern.

När en ny version av appen är tillgänglig sker uppdatering automatiskt om din enhet är inställd på att hämta uppdateringar för appar automatiskt. Du kan även hämta uppdateringen manuellt från respektive plattform. Hämta i App Store eller ladda ned på Goolgle Play. Båda sätten att uppdatera är snabba och enkla.